Jak ukryć status Ostatnio widziane i Online na Instagramie

Instagram ma wiele funkcji podobnych do WhatsApp i Facebooka, takich jak ukrywanie statusu online. Status pokazuje, czy użytkownik jest online lub, czy był ostatnio aktywny. Dla wielu osób ta funkcja może być świetna, dla innych nie. Ta sama funkcja jest również dostępna w Messengerze. Wyłączenie statusu aktywności na platformach społecznościowych może pomóc użytkownikom uniknąć prześladowania. Oto instrukcja krok po kroku, jak wyłączyć status aktywności na Instagramie.

Dowiedz się, jak ukryć status Ostatnio widziane i Online na Instagramie:

Jak ukryć status Ostatnio widziane i Online na Instagramie

Warto zauważyć, że po wyłączeniu statusu aktywności nikt z listy znajomych na platformie nie będzie mógł zobaczyć, co ostatnio przeglądaliście ani kiedy byliście ostatni raz online. Jeśli jednak otworzycie czat, aby zobaczyć wiadomość, nadawca zobaczy opcję „widziane”. Ta opcja po prostu ukrywa aktywność użytkownika na platformie.

Po co aktywować taką opcję? Niektórzy mogą nie chcieć udostępniać swoich statusów nieznajomym, inni po prostu cenią sobie odrobinę prywatności na swoim profilu. Bez znaczenia, jaki jest Wasz powód, wyłączenie statusu nie powinno zająć dłużej, niż kilka minut.

Oto krótka lista, co należy wykonać, aby poprawnie wyłączyć swoją aktywność i ukryć status ostatnio widzianych i online na Instagramie: 

  • Otwórz aplikację Instagram i stuknij w profil w prawym dolnym rogu.
  • Teraz stuknij w ikonę menu w prawym górnym rogu
  • Otwórz „Ustawienia” i stuknij w opcję „Prywatność”.
  • Wybierz opcję „Status aktywności”.
  • Wyłącz przełącznik dla Statusu aktywności
  • Gotowe! Od teraz status aktywności będzie wyłączony.

W ten sposób możecie kontrolować swoją prywatność i zachować, chociaż część, informacji tylko dla siebie.

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram to niezwykle popularny serwis społecznościowy, bazujący na edycji i szybkim udostępnianiu zdjęć robionych telefonem — a także krótkich filmików czy tak zwanych „Insta Story”, które pozwalają na przekazanie większej ilości treści.

Co to jest Telegram Premium i jak z niego korzystać?
Co to jest Telegram Premium i jak z niego korzystać?

Plan premium Telegrama zbliża się wielkimi krokami i wiemy już, jakie ekskluzywne korzyści będzie zawierał. Niejednokrotnie mówiono w sieci o nowym planie Telegrama, który wkrótce pojawi się w aplikacji, aby dać użytkownikom możliwość korzystania z ekskluzywnych korzyści w za…

Jak korzystać z aplikacji WhatsApp w trybie ukrytym
Jak korzystać z aplikacji WhatsApp w trybie ukrytym

Był czas, gdy aplikacje do obsługi wiadomości dawały Wam pełną kontrolę nad sposobem komunikowania się z innymi. Można było ustawić swój własny status na ukryty lub niewidoczny i zachować pełną możliwość korzystania z komunikatora! Potwierdzenia przeczytania (dzisiejsze niebi…